Ohjeet

Ohjeet

Ohjeet peliin liittymiseen:

Visaan osallistuminen on erittäin helppoa ja ilmaista. Visat toteutetaan Quizizz nimisellä sovelluksella. Osallistua voi joko nettiosoitteessa joinmyquiz.com tai lataamalla puhelimeen Quizizz sovelluksen, joka löytyy mm. Google play-kaupasta ilmaiseksi. Kun nettisivu tai sovellus avautuu, kysyy ohjelma pelikoodia. Pelikoodi julkaistaan kymmenen minuuttia ennen visan alkua määritysvisan pääsivulla, PHLY:n facebook sivuilla sekä PH-linnut Whatsapp-ryhmässä. Kirjoita annettu pelikoodi kohtaan ”Enter a game code” ja paina sen jälkeen ”Join a game” (nettisivulla) tai ”Join” (sovelluksessa). Tämän jälkeen sinua pyydetään kirjoittamaan oma pelinimesi. Voit kirjoittaa esimerkiksi nimilyhenteesi tai minkä tahansa nimimerkin, josta sinut tunnistaa tai ei tunnista. Paina sen jälkeen ”Start a game” (nettisivulla) tai ”Enter” (sovelluksessa). Tämän jälkeen odota, kunnes peli käynnistyy automaattisesti noin klo 19.

Ohjeet visaan vastaamiseen

Visan kussakin kysymyksessä on kuva, joka pitää tunnistaa sekä vastausvaihtoehdot, joista osallistuja valitsee mielestään oikean. Kuvan saa painettua suuremmaksi klikkaamalla sitä ja tämän jälkeen pienennettyä sen painamalla X. Jokaiseen kuvaan on 30 sekuntia vastausaikaa. Kun osallistuja on vastannut, näkee hän välittömästi oliko vastaus oikein ja väärin valitessaan, mikä olisi ollut oikea vastaus. Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy automaattisesti seuraava kuva. Näin edetään, kunnes kaikkiin kysymyksiin on vastattu.

Pisteitä osallistuja saa paitsi oikeasta vastauksesta, myös sen mukaan, kuinka nopeasti hän on vastannut ja kuinka monta kuvaa peräkkäin hän määrittää oikein.

Koska osallistujat vastaavat kysymyksiin eri nopeudella, tulevat he myös valmiiksi eri aikaan. Visa päättyy vasta, kun viimeinenkin vastaaja on vastannut kaikkiin kuviin. Nopeimmat joutuvat siis vähän odottamaan.

Jos osallistuja myöhästyy visan alusta, hän pystyy aloittamaan visan niin kauan kuin joku muu vielä tekee sitä. Myöhästynyt saa vastattavakseen kaikki kuvat eikä hän menetä pisteitä myöhästymisensä takia. Kun kaikki ovat vastanneet, visa sulkeutuu eikä mukaan enää pääse.

Ohjeet tulosten tarkastelemiseen

Kilpailun aikana jokaisen kysymyksen jälkeen pelaaja näkee tulostaulukon live-tilanteen. Visan jälkeen vastaaja näkee omat pisteensä ja oman sijoituksensa sekä omien oikeiden vastausten prosenttiosuuden. Varsinaista tuloslistaa tai muiden osallistujien vastauksia ei näe.

Omat vastaukset ja niiden oikeellisuus löytyvät näkymän alalaidasta. Mikäli vastaukset eivät näy automaattisesti, paina "Review questions". Punainen väri kuvan reunassa tarkoittaa, että olet vastannut väärin ja vihreä, että olet vastannut oikein. Painamalla kysymystä näet, mitä olet vastannut ja mikä olisi ollut oikea vastaus. Tämän jälkeen voit siirtyä kysymyksestä toiseen painamalla "next (seuraava) tai "prev" (edellinen). Yläreunasta näet myös, kuinka pitkä aika sinulla on mennyt kuhunkin kysymykseen vastaamiseen.