Pienpedoista ilmoittaminen

Liity Pienpeto-WhatsApp-ryhmään!

PHLY ja Asikkala-Lahti riistanhoitoyhdistyksien alueiden metsästysseurat (Vesijärven ympärillä) ovat luoneet yhteisen WhatsApp-ryhmän viestikanavaksi lintuharrastajien ja pienpetopyytäjien välille. Ryhmä on tarkoitettu omien havaintojen ilmoittamiseen pienpedoista/vieraslajeista. Tavoitteena on jo ennestään vähälukuisten, rannoilla pesivien lintujen suojelu. 

Ryhmään toivotaan liittyvän mahdollisimman paljon paikallisia lintuharrastajia ja pienpetopyytäjiä. Kaikki havainnot ovat tärkeitä, mutta erityisesti niitä kaivataan IBA-alueilta (merkittävä linnustoalue). Havaintojen perusteella pienpetopyytäjät pyrkivät poistamaan elämiä. Kaikki havainnot arkistoidaan.

Ryhmään liittyminen

Voit liittyä ryhmään laittamalla Joonas Juujärvelle WhatsApp-viestin numeroon 045 227 2464.

Havaintojen ilmoittaminen

Kirjoita viestiisi seuraavat tiedot havainnostasi: Laji, päivämäärä, paikka & havaintopaikan koordinaatit ja mahdolliset lisätiedot.

Saat haettua koordinaatit osoitteesta kansalaisen.karttapaikka.fi (koordinaatisto ETRS-TM35FIN). Huom! Google Mapsin koordinaatit eivät kelpaa pelkästään.

Paikan voi ilmoittaa myös heti havaintopaikalla WhatsAppin omalla Sijainti-työkalulla. iPhonessa se löytyy alalaidan + merkkiä napauttamalla ja Android-puhelimessa klemmaria napauttamalla.

minkki_kuva_tapani_saimovaara.jpg

Minkki. Kuva: © Tapani Saimovaara