Talvilintulaskennat

Kilpiäisten kaupunginosa, Lahti.

Talvilintulaskenta on Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen koordinoima valtakunnallinen linnustonseurantatutkimus, joka on käynnistynyt talvella 1956/57.  Laskentojen tulokset on siirretty tietokantaan, jonka sisältöä voi selailla laji.fi-verkkosivujen kautta.

Päijät-Hämeessä tehtyjä talvilintulaskentojen tuloksia voi tarkastella osoitteessa laji.fi -svustolla

Laskentojen tarkastelu – Reitit-toiminto

Kun klikkaat Reitit-kuvaketta, voit rajata hakua vaikka kunnan nimellä tai klikkaamalla karttaa. Esimerkiksi hakutulos Heinola antaa 44 reittiä. Näet Viimeisin laskenta -sarakkeesta, onko reitti vielä aktiivinen.

Laskentojen tarkastelu – Laskennat-toiminto

Kun klikkaat Laskennat-kuvaketta, voit tarkastella aktiivisuutta vuositasolla. Tässä mallissa kartta on hyvä työväline – klikkaa väritettyä ruutua kartalla, ja valitse sitten haluamasi vuosi (talvi) ja laskentakausi.

Laskentojen tarkastelu – Lajit-toiminto

Kun klikkaat Lajit-kuvaketta, voit valita listalta lintulajin, jonka esiintymistä haluat tarkastella. Tunnusluvut-painike kannattaa laittaa päälle. Silloin saat näkyville lisätietoa. Voit rajata alueeksi yhdistyksen toimialueen tai koko Suomen. Kun klikkaat lintulajin nimeä, näet tulokset vuosi/kausivertailuna karttanäkymässä. Karttojen alapuolelta näet runsauden kehityksen vuosittain.

Laji.fi

Lisää tietoa laskennoista