Uutiset

4.12.2021
Pinnat ja kilpailut

Talvipinnarallissa köyhästi lajeja

Talviralli järjestettiin 4.12. hyisissä olosuhteissa. Rallissa havaittiin vain 61 lajia, mikä on vuoden 2009 ohella "Tiira-ajan" köyhin tulos. Katso tulokset.

29.11.2021
Jäsenasiat

Jäsenmäärän kehitys viimeisen 10 vuoden aikana

Yhdistyksen jäsenmäärä on noussut tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yhdistyksessä on tällä hetkellä 659 jäsentä (tilanne 25.11.2021).  
25.11.2021
Jäsenasiat

Yhdistyksen riistakamerat esittelyssä

Tapani Saimovaara esitteli yhdistyksen riistakameroita ja niiden käytöllä saatuja tuloksia syyskokouksessa 23.11. Voit lukea tästä pdf-muotoisen tiivistelmän. Katso myös varusteiden lainaus.

25.11.2021
Jäsenasiat

Syyskokous 23.11. Lahdessa

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 23.11. ravintola Voiton auditoriossa Lahdessa. Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Muutoksia toimihenkilöissä: hallituksesta poistuvat Antti Paavola ja Petri Rantanen. Uusina jäseninä hallitukseen tulevat Teemu Helo ja Timo Hämäläinen. Birdlifen edustajistoon valittiin uutena jäsenenä Vesa Ijäs Marko Vauhkosen tilalle. Asiakirjat ovat luettavissa täällä.

Kokouksessa nähtiin Aki Rantasen esitys yhdistyksen uusista lämpökameroista ja Tapani Saimovaaran esitys riistakameroista. Uutta tietoa näistä laitteista tulossa nettisivuille pian

21.11.2021
harrastus

Kari Reinikainen on vuoden Tiira-yhdistyskäyttäjä

Vuoden Tiira-yhdistyskäyttäjäksi on valittu lahtelainen Kari Reinikainen. Yhdistyskäyttäjät seuraavat, tarkistavat ja tekevät koontihavaintoja Tiira-lintutietopalveluun www.tiira.fi tallennetuista havainnoista. Reinikainen on vapaaehtoistehtävässään hyvin aktiivinen. Hän ottaa tarpeen vaatiessa yhteyttä havainnoijiin, neuvoo…
18.11.2021
Suojelu ja tutkimus

Lah­ti pi­lo­toi eko­lo­gis­ta kom­pen­saa­tio­ta en­sim­mäi­se­nä kau­pun­ki­na Suo­mes­sa

Lah­ti pi­lo­toi eko­lo­gis­ta kom­pen­saa­tio­ta en­sim­mäi­se­nä kau­pun­ki­na Suo­mes­sa. Pilotissa Kytölä II -pientaloalueen rakentamisen aiheuttamaa luontoheikennystä kompensoidaan säilyttämällä Alvojärven alueen rantametsää. Hanke on ensimmäinen, jossa kunta hyvittää taloudellisen toiminnan aiheuttamaa luontoheikennystä parantamalla luonnon tilaa toisaalla. Lue lisää.

17.11.2021
Suojelu ja tutkimus

Törmäpääskyjen pesinnät Hollolan Kukonkoivun Teilinkankaalla 2021

Kooste törmäpääskyjen pesinnöistä Hollolan Kukonkoivun Teilinkankaalla vuonna 2021 on valmistunut. Voit lukea pdf-muotoisen raportin linkistä tutkimukset ja laskennat.