Uutiset

25.9.2022
Pinnat ja kilpailut

ILO-rallissa lajirunsautta

ILO-ralli pidettiin lauantaina 24.9. Katso rallin tulokset tästä.

5.9.2022
Suojelu ja tutkimus

Valkoposkihanhet laskettiin 3.-4.9.

Päijät-Hämeen valkoposkihanhet laskettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. BirdLifen, Suomen ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston järjestämä perinteinen valkoposkihanhien laskenta toteutettiin 3.-4.9.2022. Päijät-Hämeestä ilmoitettiin 1060 valkoposkihanhea, joista runsaat puolet (590 yksilöä) oli…
21.8.2022
Havainnot

Punajalkahaukoilla massainvaasio

Punajalkahaukoilla on meneillään massainvaasio ja ennätyksiä rikkoontuu. Tänään Orimattilan eteläosissa ja Pukkilassa havaittiin yhteensä parikymmentä nuorta punajalkahaukkaa. Jos näet punajalkahaukan, tee määrityksestäsi muistiinpanot ja ilmoita havaintosi Tiiraan.

21.8.2022
Suojelu ja tutkimus

Lintuatlaksen maastokausi lopuillaan

Lintuatlaksen ensimmäinen maastokausi alkaa olla lopuillaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa omat havainnot ja kirjata kesän atlashavainnot talteen. Lue viimeisin atlastiedote.

7.8.2022
Tapahtumat

Kesäpäivät Kutajärven Sarvikuutissa

Yhdistyksen kesäpäivät vietettiin tuttuun tapaan Kutajärven Sarvikuutissa 6.8.2022. Saku Ovaskainen kertoi Helmi-ohjelmasta: Heinola ja Sysmä kunnostavat lintuvesiä valtion Helmi-ohjelman erityisavustuksella. Hankkeessa mukana ovat mm. Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys, Heinolan seudun riistanhoitoyhdistys ja Sysmän…
6.8.2022
Suojelu ja tutkimus

Atlaskautta vielä jäljellä

Vaikka kesä onkin  loppuvaiheessa, voi pesintään viittaavia atlashavaintoja tehdä vielä monella lajilla. Katso viimeisin atlastiedote.

7.7.2022
Suojelu ja tutkimus

Päijänteen Luonnonperintösäätiö sai lahjoitusmetsän Sysmästä

Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS on saanut lahjoituksena kolmen ja puolen hehtaarin suuruisen entisen maa- ja metsätilan Sysmän Taipaleen kylästä.  Tila kuvastaa hyvin entisajan vaatimatonta ja yksinkertaista elämää Sysmässä. Lue lisää.