Uutiset

23.5.2023
Lintupaikat

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on alkanut Lahdessa

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on alkanut Lahdessa. Viime vuonna niukasti toteuttamiskynnyksen alle jäänyt Ali-Juhakkalan altaan lintujen katselupaikka on taas mukana ehdotuksissa. Allas tarjoaa kaikkina vuodenaikoina mukavia lintuhavaintoja ja harvinaisuuksiakin usein. Ehdotus on hyvä ja kohde lisäisi hienosti retkeilypolun rakennetta. Kaikki lintuharrastajat, nyt äänestämään tätä kohdetta! Kerro kaverillekin! Katso ehdotus.

23.5.2023
Pinnat ja kilpailut

Pinnarallissa sivuttiin ennätystä

Kevätpinnarallissa sivuttiin ennätystulosta. Katso tulokset tästä.

8.5.2023
Pinnat ja kilpailut

Tornien taiston tulokset 2023

Valtakunnallinen tornien taisto pidettiin 6.5. Katso yhdistyksen tornien tulokset tästä.

24.4.2023
Havainnot

Mustakaulauikku uusi laji Päijät-Hämeelle

Mustakaulauikku on uusi laji Päijät-Hämeelle. Esa Lammi löysi linnun Hollolan Sairakkalanjärveltä 24.4.2023. BirdLife Päijät-Hämeen alueella on nyt havaittu 315 lintulajia ja Hollolassa 270 lajia. Mustakaulauikku on harvinainen vieras Suomessa. Niitä havaitaan vuodessa muutamia yksilöitä, mutta joinakin vuosina ei ollenkaan.  
29.3.2023
harrastus

Ilpo Pietilä on vuoden 2022 lintuharrastaja Päijät-Hämeessä

Ilpo Pietilä on vuoden 2022 lintuharrastaja Päijät-Hämeessä. Ilpo on yksi yhdistyksemme pitkäaikaisista aktiivijäsenistä. Harrastus alkoi jo nuorella iällä Lahdessa Timo-veljen kanssa. Nykyään Ilpon harrastus painottuu Hollolan alueelle ja retkillään hän usein hyödyntää polkupyörää.…
28.3.2023
Lintupaikat

Lahden kaupungin viheralueohjelmaa päivitetään

Lahden kaupungin viheralueohjelmaa päivitetään. Ohjelma koskee muun muassa kaupungin puistoja, metsiä ja suojelualueita, rakennettuja viheralueita sekä vesistöjä. Lue lisää ja anna kommenttisi.