Päijät-Hämeen lintupaikkaopas

PHlintupaikkaopas_kansi.jpg

Päijät-Hämeen lintupaikkaopas

Voit ladata kirjan pdf-tiedostona tästä tai selaamalla tämän sivuston retkeilykohde-listaa. Voit myös ostaa painetun kirjan. (1. painos on loppumaisillaan) Kirjan hinta on jäsenille 18 € ja ei-jäsenille 22 €.

Kirjaa voi ostaa seuraavista paikoista:

  • Yhdistyksen lintuillat ja tapahtumat
  • Kirjan ostosta voi sopia myös Arto Puikkosen (p. 050 524 9190) tai Päivi Nousiaisen (p. 040 5080 492) kanssa.

Päijät-Hämeen lintupaikkaopas on kaikille maakunnassa retkeileville lintujen ja luonnon ystäville tarkoitettu opaskirja. Julkaisu esittelee kaikki PHLY:n MAALI-kohteet (Maakunnallisesti tärkeä lintualue) sekä muut alueen parhaat lintupaikat. Kirjan kohdekuvauksissa kerrotaan luonnon yleispiirteistä ja tavattavista lintulajeista sekä annetaan havainnointivinkkejä ja yksityiskohtainen saapumisohje paikalle. Esiteltyjä kohteita on runsas sata. Kirjassa on 240 sivua.

Sisämaan lintualueena Päijät-Hämeen sijainti on erinomainen lintujen harrastamiseen. Lintupaikkojen kirjo on laaja, retken voi suunnata makunsa mukaan metsiin, soille, pelloille, jokien ja järvien rannoille, selkävesille ja suurjärvien saaristoon, kaupunkien puistoihin – tai vaikkapa kaatopaikalle.

Kirja syntyi osana PHLY:n MAALI-hanketta ja kirjan toimitustyötä tehtiin vapaaehtoistyönä vuosina 2016–2019. Linnustotietojen keräämiseen osallistui kymmeniä harrastajia ja oppaan kirjoittamiseenkin useita henkilöitä. Tuore tieto eri alueiden linnustosta mahdollisti kirjan tekemisen. PHLY:n kirjahanke sai myös EU-rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader-ryhmän kautta.