Kuvagallerian ohjeet

Vain yhdistyksen jäsenet voivat ladata kuvia galleriaan.

1. Kirjaudu sisään

Jos olet jo rekisteröitynyt esim. pinnakisaan, sama tunnukset käyvät myös kuvagalleriaan kirjautumiseen. Jos olet uusi käyttäjä, rekisteröidy tästä.

Lisää uusi julkaisu:

2. Valitse kuvat tietokoneeltasi

  • Valitse mielellään vain yhdistyksen alueella tai retkillä kuvattuja ajankohtaisia kuvia.
  • Lataa kuvat jpg-muodossa. Galleria esittää kuvan 1200 pikselin levyisenä (kuvan pitempi sivu).
  • Jos kuvassa on esimerkiksi harvinainen lintu taivaalla, rajaa kuvaa reilusti kuvankäsittelyohjelmalla, jotta lintu ei jää kuvaan pieneksi pisteeksi.
  • Vältä turhia rinnakkaisruutuja samasta lajista. Jos kyseessä on harvinaisuus, siitä voi olla useampia kuvia, jolloin tuntomerkit tulevat paremmin esille.
  • Uusin julkaisu (listan ensimmäinen kuva) ja sen tiedot tulevat näkyviin myös etusivulle.

3. Anna julkaisulle nimi

Jos lisäät useamman kuvan, julkaisun nimi näkyy galleriasivun listauksessa lihavoituna.

4. Valitse päivämäärä.

Päivämäärä voi olla kuvauspäivä tai julkaisun lisäyspäivä. Huomaa, että julkaisut näkyvät listauksessa päivämäärän mukaisessa järjestyksessä.

5. Lisää kuvateksti

Kerro jotain kuvastasi, pieni tarina on hyvä. (esim. missä lintu on kuvattu, liittyykö havaintoon tai kuvaushetkeen jotain erityistä, tapahtuiko jotain mielenkiintoista vai oliko tilanne sinulle muuten vain merkityksellinen)

6. TÄRKEÄ! Lisää kuvaan tagit (aihealueet ja lajit)

Klikkaa painiketta ”Muokkaa aihealueita ja lajeja”. Aihealueen liittäminen: klikkaa hiirellä aihealueen alla olevaa ruutua, jolloin saat esille listan. Valitse kuvallesi sopivat aiheet. Esim. ”lintukuva” tai ”yhdistystoiminta”. Jos kuvasi on lintukuva, klikkaa lintulajin alla olevaa ruutua, jolloin saat listan lajeista. Voit myös kirjoittaa kenttään lajin nimen, jolloin saat sen nopeammin esille. Tagien avulla hakutoiminto löytää kuviasi galleriasta. Voit lisätä useamman aiheen tai useamman lajin (jos kuvassa on useita lintulajeja).

Esimerkiksi kuva talviruokinnalta:
Aihealue: Lintukuva, talviruokinta
Lintulaji: Valkoselkätikka, puukiipijä

7. Muuta järjestystä tai poista kuva.

Voit muuttaa kuvien järjestystä nuolipainikkeista ja poistaa kuvan punaisesta rastista. Jos julkaisusi on uusin, ensimmäinen kuva näkyy sivuston etusivulla.

8. Tallenna julkaisu

9. Klikkaa ”sulje”

10. Voit muokata julkaisuasi gallerian listauksessa.

Kun olet kirjautuneena, näet omien julkaisujesi oikeassa yläkulmassa muokkaa-painikkeen. Klikkaa painiketta ja lisää kuvatektejä ja tageja. Tallenna julkaisu.