Uutiset

6.8.2022
Suojelu ja tutkimus

Atlaskautta vielä jäljellä

Vaikka kesä onkin  loppuvaiheessa, voi pesintään viittaavia atlashavaintoja tehdä vielä monella lajilla. Katso viimeisin atlastiedote.

7.7.2022
Suojelu ja tutkimus

Päijänteen Luonnonperintösäätiö sai lahjoitusmetsän Sysmästä

Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS on saanut lahjoituksena kolmen ja puolen hehtaarin suuruisen entisen maa- ja metsätilan Sysmän Taipaleen kylästä.  Tila kuvastaa hyvin entisajan vaatimatonta ja yksinkertaista elämää Sysmässä. Lue lisää.

7.7.2022
Suojelu ja tutkimus

Atlaksen painopiste nyt varoittelevissa ja ruokkivissa emoissa

Varpuslinnut laulavat vielä hetken, mutta lintuatlashavaintojen painopiste on siirtynyt varoitteleviin ja poikasia ruokkiviin emoihin. Pesintöjä varmistuu nyt poikueista lähes kaikilla lajeilla, mutta muun muassa vesilinnuilla ja hyönteissyöjillä ne ovat helpoin tapa saada varmistettua pesintä. Katso ajankohtainen atlastilanne.

25.6.2022
Suojelu ja tutkimus

Ennätysmäärä kaulushaikaroita

Vesijärvellä kirjattiin tänä kesänä ennätysmäärä kaulushaikaroita, kaikkiaan 30 reviiriä. Aiempi ennätys ylittyi selvästi: vuonna 2008 ja 2020 reviirejä oli 24. Kaulushaikara on Päijät-Hämeessä verraten tuore tulokas. Vesijärven alueen varhaisin havainto on vuodelta 1961. Vuosittaiseksi lajiksi…
23.6.2022
Suojelu ja tutkimus

Edelleen hyvä aika varmistaa pesintöjä ja ilmoittaa ne Atlakseen

On edelleen hyvä aika varmistaa pesintöjä! Nyt kannattaa myös varmistaa, että yleisetkin lajit on ilmoitettu Lintuatlakseen. Katso viimeisin atlastiedote tästä.

14.6.2022
Suojelu ja tutkimus

Huomaa pesintä – ja pesimäkauden päättyminen

Kun merkitset havaintoja Tiiraan. Muista lisätä pesimävarmuus Lintuatlasta varten. Varma pesintä on juuri nyt helppo ”kuitata” muun muassa talitiaisen, sinitiaisen, räkättirastaan, mustarastaan, käpytikan, varpusen ja pikkuvarpusen osalta. Pesintä varmistuu esimerkiksi näistä havainnoista: Maastossa näkyy tai kuuluu…
12.6.2022
Pinnat ja kilpailut

Sysmän kuntapinnarallin tulokset

Sysmän kuntapinnaralli pidettiin 10.–11.6. Katso tästä tulokset.