Lintusäätiedote 30.3.

Sinisorsia Polttimolla. Kuva: Petri Koivisto

Uutiset

30.3.2021
Sää

Lintusäätiedote 30.3.

Hyviä kevätmuuttosäitä on ollut viikon verran joka päivä paitsi maanantaina 29.3. Edes ajoittaiset sumut eivät ole haitanneet suuresti muuttajien vyöryä. Tällä viikolla ei tule aikaisemmin mainittua kylmän purkausta, vaan vain vähän viileä luoteisvirtaus. Epäsuotuisempien tuulien takia kevään eteneminen ei ole ihan yhtä rajua tällä viikolla kuin edellisinä päivinä.

Tiistai 30.3.

Kohtalaista-navakkaa WSW-tuulta, joka iltapäivällä kääntyy länteen. Aamulla pilvistä, mutta iltapäivällä sää selkenee ja on sangen lämmin. Melko hyvä muuttosää mm. sorsalinnuille, hanhille ja lokeille.

Keskiviikko 31.3.

Aamun aikana pieni nopealiikkeinen matalapaineen osakeskus kulkee läheltämme itään, mikä vaikeuttaa sateen ja tuulen ennustamista. Todennäköisesti on aamupuolella heikkoa-kohtalaista lännen- tai luoteenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä voimistuu merellä navakaksi. Aamupuolella on pilvistä sekä kohtalainen sateen mahdollisuus; iltapäivällä sää selkenee. Muuttosää on melko hyvä.

Torstai 1.4.

Heikkoa-kohtalaista lännen- tai luoteenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä vähän voimistuu. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja melko hyvä muuttosää etenkin petolinnuille.

Arvio pääsiäiseksi

Kuiva ja ajoittain aurinkoinen sekä viileähkö sää vallitsee. Yöllä on pikkupakkasta, tuuli heikkoa-kohtalaista sekä eniten läntisestä suunnasta. Hyvä retkisää ja aika hyvä muuttosää näyttää tällä hetkellä yleiseltä.

Lähde / Lupa uutisen julkaisuun:
Meteorologi Jarmo Koistinen