Lintusäätiedote 27.3.

Harmaalokkeja. Lahti, Niemi. Kuva: Petri Koivisto

Uutiset

27.3.2021
Sää

Lintusäätiedote 27.3.

Kevätmuutto edistyy lähiaikoina edelleen hyvin, kun on etelän-lounaanpuoleista lauhaa virtausta. Yhä edelleen ajoittainen sumu tai sumupilvi voivat olla muuton ajoittaisena lamauttajana, mutta niiden todennäköisyys pienenee lauantaiaamun jälkeen, koska virtaus käy enemmän etelästä kuin lounaasta. Voi tulla esimerkiksi lisää mustaleppälintuja, kulorastaita, hiirihaukkoja, hanhia, kurkia, vesilintuja (mm. haahkamuutto vilkastuu), peippoja sekä ensimmäisiä kangaskiuruja ja västäräkkejä. Pulmusen päämuutto on käsillä.
 Lauantai 27.3.


Heikkoa-kohtalaista etelänpuoleista tuulta ja vaihtelevaa pilvisyyttä. Edelleen on hyvä muuttosää kaikille varhaisille tulijoille, mutta sumu- tai sumupilvi on sangen todennäköinen aamulla.Sunnuntai 28.3.


Enimmäkseen on kohtalaista etelätuulta, joka kääntyy päivällä vähän lounaaseen ja etenkin lännessä voimistuu hiukan. Pilvisyys on aamulla melko runsasta, ja lyhytaikainen sadealue saattaa liikkua lännestä itään aamun ja päivän aikana, iltapäivällä pilvisyys repeilee. Hyvä muuttosää jatkuu, ellei ole sumua tai sumupilveä.
 

Maanantai 29.3.


Kohtalaista-navakkaa etelänpuoleista tuulta, melko pilvistä ja varsinkin aamupuolella yleisesti räntä- tai vesisadetta. Muuttosää on melko huono.
 


Loppuviikon arvio


Lauha virtaus kääntyy länteen, ja viikon puolenvälin tienoilla näyttäisi tulevan pohjoinen kylmänpurkaus, joka hyydyttää muuton.
 

Lähde / Lupa uutisen julkaisuun:
Meteorologi Jarmo Koistinen