Uutiset

26.10.2021
Lintupaikat Tapahtumat Videot

Lintuiltaa viettiin pitkän tauon jälkeen

Lintuiltaa viettiin pitkän tauon jälkeen 25.10. Lahden pääkirjaston auditoriossa. Lintuillassa katsottiin Petri Koivisto video luonnonkierrosta ja lintupaikoista Lahden seudulla 2021. 

Lintuiltaa vietettiin pitkän koronatauon jälkeen 25.10. Lahden pääkirjaston auditoriossa. Paikalle oli saapunut ilahduttavan paljon porukkaa kyselemään lintuihin littyvistä asioista. Paikalla oli asiantuntijaraati, joka vastaili yleisön kysymyksiin. Raadissa olivat Mia Honkanen (Luonnonsuojeluvalvoja, Lahti), Heikki Kolunen, Heikki Setälä ja Ohto Oksanen. Juontajana toimi Asko Hauta-aho.

Illan aika juteltiin ajankohtaisista linnuista, muun muassa Vesijärven alueen uudistulokkaista: merimetso ja merikotka ja jalohaikara. Juttua riitti myös tikkojen ja pöllöjen vaelluksesta, tiaisista, tilhistä, rastaista, taviokuurnista ja käpylinnuista. Yleisöä ja raatia askarruttivat myös myyrätilanne, ruokintojen rotat, Lahden kaupungin lintupöntötykset ja Lahden luontoalueiden huono kunto, kuten Kilpiäistenpohjan luonnonsuojelualueen ruovikon metsittyminen. Toisaalta keskusteltiin myös suojelluista rantametsistä, joita on vielä jäljellä Vesijärven rannoilla - ne todettiin yksimielisesti tärkeiksi sekä linnuille että asukkaiden viihtyvyydelle.

Videolla esiintyvät lajit: Laulujoutsen, turkinkyyhky, jänkäkurppa, valkoselkätikka, kurki, varis, telkkä, mustarastas, tundrahanhien ja metsähanhien parvi, kanahaukka, pikkujoutsen, valkoposkihanhi, laulurastas, räkättirastas, tundrakurmitsojen ja punakuirien parvi, liro, lapinsirri, pensastasku, haarahaukka, pikkulepinkäinen, tuulihaukka, kapustarinta, varpushaukka, närhi