Uutiset

21.5.2021
Havainnot Jäsenasiat

Arkistouutisia vuodelta 1998

PHLY:n havaintoarkistoa ollaan digitoimassa sähköiseen muotoon. Arkiston kansoita on kertynyt vuodesta 1969 alkaen kaikkiaan 101. Sivujen yhteismäärä on arviolta noin 21 000 ja niillä havaintoilmoituksia noin 43 000. Määräarviot perustuvat keskimääräisiin lukuihin nyt kun lähes puolet kansioista on digitoitu. Arkiston digitoimisella on tarkoitus helpottaa ja nopeuttaa vanhojen havaintojen tallentamista Tiiraan. Osa on jo tehty.

Tiira-lintupalvelu otettiin käyttöön keväällä 2006, jolloin paperilla tai sähköpostilla yhdistykselle toimitettavien havaintoilmoitusten toimittamiselle ei enää ollut tarvetta. 

Kansioista löytyy myös mielenkiintoista yhdistyksen aikaisempaan toimintaan liittyvää tietoa. Tässä esimerkkinä uutinen yhdistyksen internetaikaan siirtymisestä.


Yhdistys siirtyi internetaikaan - 1998

Yhdistyksen omat www-sivut löytyvät osoitteesta: http://www.lahti.fi/vyk/phly/index.html

Toivottavasti tutustutte niihin!

Ehdotukset sivujen kehittelemiseksi voi toimittaa Marko Loikkaselle, joka on myös laatinut ne. Markon sähköpostiosoitteen löydät sivuilta.

Tuoreet lintu-uutiset sähköpostitse!

Iinnut@edu.lahti.fi lintuharrastajille tarkoitettu verkko. Se toimii siten, että kyseiseen osoitteeseen lähetetyt viestit tulevat samantien kaikille verkkoon liittyneille omaan sähköpostiosoitteeseen.

Verkkoon voi lähettää esimerkiksi seuraavanlaisia viestejä:

  • lintuhavainnot
  • määritysavunpyynnöt
  • lintuvarusteiden osto/myynti
  • mielipiteitä yhdistyksen toiminnasta
  • tietoja retkeilykohteista

(HUOM! Uhanalaisista lajeista ei saa ilmoitta tarkkaa havaintopaikkaa!) Edellytyksenä verkkoon kirjautumisesta on Päijät-Hämeen lintuyhdistyksen jäsenyys. Verkosta poistetaan ne henkilöt, jotka eivät noudata yleisiä nettikäytösnormeja. Virusvaaran vuoksi sähköpostin liitteenä ei saa lähettää tiedostoja!