Lintusäätietote 8.9.

Pikkulepinkäinen. Kuva: Petri Koivisto

Uutiset

8.9.2021
Sää

Lintusäätietote 8.9.

Lämmin lännen-lounaanpuoleinen virtaus vallitsee lähipäivinä. Ajoittain pilvinen ja sateinen sää sekä lievä vastatuuli vähentävät muutolle lähtöä. Toisaalta vielä melko hiljaiselle pikkulintujen aamumuuton näkymiselle rannikon johtolinjoilla sää on hyvä; myös yömuuttajille on hyvää pudotussäätä.

Keskiviikko 8.9.

Kohtalaista-navakkaa WSW-tuulta ja aamupuolella verraten pilvistä sekä mahdollisesti vähän sadetta; iltapäivästä alkaen pilvisyys repeilee. Muuttosää on kohtalainen yö- ja aamumuuttajille, kaartelumuuttajille huono.

Torstai 9.9.

Enimmäkseen on heikkoa lännen ja pohjoisen välistä tuulta, verraten pilvistä sekä aamulla ja päivällä ajoittain melko jatkuvaa sadetta; illalla selkenee. Muutto on melko huono, erityisesti petolinnuille, mutta yöllä on pudotussäätä. On myös mahdollista, että sadealue kulkee pohjoispuolelta, on selkeämpää ja paljon parempi muuttosää.

Perjantai 10.9.

Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta. Aluksi on melko selkeää mutta päivän aikana pilvisyys lisääntyy. Sateen todennäköisyys on pieni. Melko hyvä muuttosää vallitsee, ja idästä voi tulla pulssi hyviä lajeja.

Lähde / Lupa uutisen julkaisuun:
Meteorologi Jarmo Koistinen