Lintusäätiedote 25.5.

Porvoonjoki, Lahti, Näkkimistö 24.5.2021

Uutiset

25.5.2021
Sää

Lintusäätiedote 25.5.

Nyt ovat kuikat ja valkoposkihanhet pääosaksi menneet. Sunnuntain matalapaine oli voimakkaampi ja hitaampi sekä idässä sateisempi, miltä keskellä viime viikkoa näytti ennusteissa. Se haittasi arktista muuttoa Itä-Suomenlahdella. Hyvä arktikasää kestää tähän aamuun, sitten tulee parin vuorokauden tulppaava sää, joka alkaa parantua keskiviikkona illalla ja etenkin torstaina. Tulossa on varmaankin sepelhanhia, suosirrejä, tundrakurmitsoja sekä Keski-Siperian punakuireja. Kuumia putkia ei ole Suomen lähellä.

Tiistai 25.5.

Aamulla on heikkoa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta, päivästä alkaen kohtalaista itätuulta, joka lännessä ja Itämerellä voimistuu navakaksi. Pilvisyys on aluksi muuten melko ohutta mutta on sumun tai sumupilven mahdollisuus; iltaa kohti pilvet tihenevät, mutta on poutaista. Muuttosää on sangen hyvä yömuuttajille sekä arktikalle vielä aamulla (jos ei ole laajasti sumua), mutta heikkenee vähitellen päivän kuluessa.

Keskiviikko 26.5.

Aamupuolella on merellä navakkaa-kovaa itätuulta, joka päivällä kääntyy etelän ja lounaan välille ja heikkenee illaksi. Pilvistä ja aamun kuluessa etelästä jatkuvaa sadetta, joka lakkaa tai muuttuu ajoittaiseksi illalla lounaasta alkaen. Aamulla ja päivällä erittäin huono muuttosää (joskin pudotusta kahlaajille), joka alkaa hiukan parantua illaksi. Silloin on kuitenkin matalan pilven ja sumun mahdollisuus.

Torstai 27.5.

Epätarkka, koska saapuvan matalan reitissä ja nopeudessa on epävarmuutta: Aamupuolella todennäköisimmin kohtalaista-navakkaa etelänpuoleista tuulta, joka illaksi ja kääntyy lounaaseen tai länteen. Hyvä pudotusyö. Aamulla ajoittain sadetta ja melko pilvistä, mutta päivän kuluessa poutaantuvaa ja osaksi selkenevää. Arktikasää paranee päivän kuluessa lisää.

Lähde / Lupa uutisen julkaisuun:
Meteorologi Jarmo Koistinen