Uutiset

21.10.2021
Sää

Lintusäätiedote 21.10.

Tiistaina ei arktikaa enää muuttanut suurin määrin, vaikka sää oli hyvä, koska lintuvarasto on tyhjentynyt Venäjällä. Lähipäivinä Barentsinmeren rannoille tulee lumipeite, mikä karkottaa loputkin maalinnut. Juuri äsken alkoi sade, joka liittyy syvenevään, etelälounaasta lähestyvään matalapaineeseen. Se lamauttaa muuton yöllä ja huomenna, mutta viikonloppuna muuttosää vähitellen paranee. Joka tapauksessa muutto alkaa vähitellen jo selvästi hiljetä.

Perjantai 22.10.

Navakkaa – kovaa, merellä jopa myrskyisää lännen puoleista tuulta, joka lamauttaa muuton. Pilvistä tai puolipilvistä ja ajoittain sadetta.

Lauantai 23.10.

Kohtalaista – navakkaa pohjoistuulta. Aamupuolella enimmäkseen pilvistä ja ajoittain heikkoa vesisadetta (mahdollisesti jopa räntää) tai tihkua ja koleaa, iltapäivällä pilvipeite repeilee lännessä. Muuttosää idässä melko huono, lännessä parempi iltapäivällä. Yöllä sää selkenee lännestä alkaen.

Sunnuntai 24.10.

Aamulla enimmäkseen heikkoa luoteenpuoleista tuulta, melko selkeää ja pakkasta 0-3 astetta. Päivällä tuuli tyyntyy ja lännestä alkaen pilvistyy. Iltapuolella lounaistuuli viriää ja lännessä voi sataa vettä. Selvästi paras retki- ja muuttosää lähipäivistä, mutta hyvin kylmä aamu.

Ensi viikon arvio:

Lauhaa lounaisvirtausta pitkäaikaisesti. Viimeisillä muuttajilla ei ole kiirettä lähteä.

Lähde / Lupa uutisen julkaisuun:
Meteorologi Jarmo Koistinen