Uutiset

11.10.2021
Sää

Lintusäätiedote 11.10.

Monena päivänä on ollut aika huonoa muuttosäätä erityisesti kaartelumuuttajille, ja sama säätyyppi jatkuu vielä ainakin pari vuorokautta. Päivisin on siis pilvistä ja vastatuulta, matalaa pilveä ja sadettakin, mikä ei suosi isojen lintujen muuttoa. Öisin jatkuu kuitenkin hyvä pudotussää esimerkiksi hippiäisuunilinnuille, ja lämmin sää suosii viivyttelijöitä. Keskiviikkona on kiikun kaakun, tuleeko vihdoin luoteisvirtaus, joka laittaisi mm. loput kurjet sekä hanhia ja haukkoja liikkeelle.

Maanantai 11.10.

Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa lounaistuulta, pilvistä ja iltapäivän aikana lännestä yleisesti sadetta. Verraten huono muuttosää, mutta yöllä on pudottautujia.

Tiistai 12.10.

Aamulla on mantereella heikkoa, merellä kohtalaista-navakkaa etelänpuoleista tuulta, joka iltaa kohti heikkenee lisää. Verraten pilvistä ja yleisesti kuuroittaista sadetta, eniten lännessä. Jos aamulla ei ole matalaa sumupilveä eikä sada liikaa, muuttosää on melko hyvä pikkulinnuille (jotka kasautuvat rannikon johtolinjoille) ja merisorsille. Yöllä on hyvä pudotussää.

Keskiviikko 13.10.

Vain arvio, johon palataan tiistaina, kun ennuste on tarkempi: Mahdollisesti heikko-kohtalainen tuuli viriää luoteesta, sää selkenee iltapäivällä ja petolintujen, kurkien sekä yömuuttajien tulppa lähtee muutolle.

Lähde / Lupa uutisen julkaisuun:
Meteorologi Jarmo Koistinen