Heikki Kolusesta PHLY:n kunniajäsen

Uutiset

26.11.2013

Heikki Kolusesta PHLY:n kunniajäsen

Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys on vuosikokouksessaan 26.11.2013 kutsunut Heikki Kolusen yhdistyksen kunniajäseneksi. Heikki Kolunen oli kaikki kaikessa varsinkin yhdistyksen toiminnan alkuaikoina, jolloin hänen harteillaan oli sekä yhdistyksen toiminta että Päijät-Hämeen Linnut -lehti. 

Heikki Kolunen on yhdistyksemme perustajajäsen ja sen ensimmäinen puheenjohtaja 1970–1975. Hän toimi uudemman kerran puheenjohtajana vuosina 1990–1999. Heikki kannusti monia nuoria toimimalla Loxia-lintukerhon perustajana ja pitkäaikaisena vetäjänä Lahdessa 1970- ja 1980-luvuilla. Päijät-Hämeen Linnut -lehden päätoimittajuudesta hän vastasi toista vuosikymmentä 1971–1984. Heikki on toiminut yhdistyksen luottamustehtävissä koko yhdistyksen toiminnan ajan ja hän loi myös yhdistyksen pitkäaikainen edustaja Lintutieteellisten Yhdistysten Liitossa. Yhdistyksemme hallituksessa hän toimi vuoteen 2013 asti.

Heikki on erikoistunut viiru- ja lehtopöllön sekä tervapääskyn tutkimuksiin. Lisäksi hänet tunnetaan erittäin ansioituneena rengastajana. Heikki Koluselle on myönnetty Birdlifen hopeinen ja kultainen ansiomerkki.

Nyt myönnetty kunniajäsenyys on PHLY:n historiassa järjestyksessä toinen. Ensimmäinen kunniajäsen oli edesmennyt Heinolan lintutalojen perustaja Anthony Bosley.