Etusivulle > Uutiset > Tuula Kyllönen on PHLY:n vuoden 2015 lintuharrastaja

Tuula Kyllönen on PHLY:n vuoden 2015 lintuharrastaja

Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys on nimennyt Tuula Kyllösen vuoden 2015 lintuharrastajaksi. Tuula oli itse erittäin yllättynyt valinnasta, eikä mielestään ansaitsisi palkintoa. Valintaa puoltaa kuitenkin monta ansiokasta seikkaa ja monipuolinen lintuharrastustoiminta lintujen hyväksi.

Tuulan lintuharrastus alkoi jo lapsuudessa. Isä oli esimerkkinä ja opetti tunnistamaan lintuja. Varsinainen ”lintuhullluus” iski kuitenkin vasta 2000-luvun alussa. Tuula on yksi harvoista naisista Päijät-Hämeessä, jolla on lintujen rengastuslupa. Lupa on ollut 5 vuotta ja erityisesti kaakkurit ovat olleet kiinnostuksen kohteena. Myös muutkin lajit kiinostavat häntä yhtä lailla. Hän on osallistunut mm. sisämaan seurantapyyntiin Orimattilan Artjärvellä yhdessä Ohto Oksasen ja Arto Puikkosen kanssa.

Lintuvuoteen kuuluvat myös linturallit ja Tuula on usein ollut mukana mäntyharjulaisten harrastajien joukkuessa – myös voittajajoukkueessa. Talvilintulaskentoja on kertynyt vuodesta 2007 lähtien. Hän tekee itse linnunpönttöjä ja niitä on ripustettu jo satoja Mäntyharjun metsiin. Juuri nyt on tekeillä on 40 varpuspöllön pönttöä. Hän tekee lintureissuja niin ulkomaille kuin kotimaan lintuasemillekin. Radiossakin on pistäydytty Juha Laaksosen haastateltavana. Nykyään Tuula myös valokuvaa lintuja aktiivisesti. Lintuharrastuksessa erityisen kiinnostavaa ovat aina kevään ensimmäiset ja syksyn viimeiset havainnot eri lintulajeista.