Etusivulle > Uutiset > Merikotkan pesinnät onnistuivat Päijät-Hämeessä

Merikotkan pesinnät onnistuivat Päijät-Hämeessä

Merikotkasta saatiin uusi laji Vesijärven alueen pesimälinnustoon, kun Hollolasta löytyi kesäkuussa merikotkan pesä. Pari on luultavasti sama, joka oleskeli järvellä kahtena edellisenä kesänä, mutta ei vielä silloin vaikuttanut pesivältä. Pesintä oli myöhäinen, sillä jälkikasvu jätti pesän vasta elokuun puolella. Pesästä lähti kaksi poikasta.

Orimattilasta löydettiin kesäkuussa toinen merikotkan pesä, josta lähti siivilleen myös kaksi poikasta. Aiemmin merikotkan pesintä on varmistettu maakunnassa vain kerran, Orimattilassa vuonna 2016. Pesintä päättyi silloin onnettomasti kesämyrskyn pudotettua pesän alas.

Molemmat merikotkaparit liikkuivat pesimäalueellaan melko huomaamattomasti ja pesätkin ovat hyvässä piilossa. Pesimäaikaisia merikotkahavaintoja on viime vuosina tehty myös maakunnan pohjoisosissa. Pesiviä merikotkapareja on saattanut olla muitakin. 

Merikotkan asettuminen Päijät-Hämeeseen oli odotettua, sillä alun perin saariston ja merenrannikon lintuna tunnetun merikotkan pesimäkanta on nopeasti vahvistunut. Viime vuosina merikotkia on alkanut pesiä myös sisämaassa.

Kuvat ja video: Petri Koivisto

Katso video toiselta pesältä

halalb2019070604.jpg