Etusivulle > Uutiset > Heinolaan uusi lintutorni

Heinolaan uusi lintutorni

Heinolan Rajavuorelle nousi komea lintutorni. Sen rakensi alueella jätteen loppusijoitusta hoitava Kuusakoski oy. Tornilta on esteetön näkyvyys kaikkiin ilmansuuntiin, joten se toimii hienosti muutontarkkailupaikkana. Tornin ympärillä avautuu laaja niitty. Siellä pesii ja ruokailee runsaasti avomaalintuja. 

Alueella tehdään myös töitä ja siellä liikkuu suuria ajoneuvoja. Turvallisuus- ja vastuukysymysten vuoksi paikan käyttö ei olekaan kaikille sallittua. Sinne saavat mennä vain PHLY:n jäsenet ja heidän mukanaan seuralaiset. Tornille johtaa tie, joten perille pääsee autollakin. Tien päässä on puomi, joka on viikonloppuisin ja työajan ulkopuolella kiinni. Puomi avautuu koodilla, jonka jäsenet saavat kysymällä sitä minulta (0400 972 421,tapani.saimovaara(ät)outlook.com) tai Paavo Postilta (050 322 3087,posti.paavo(ät)outlook.com). Alueen vastuuhenkilönä toimii käyttöpäällikkö Jarkko Lahti Kuusakoski Oy:stä.

Kiitos Kuusakoski Oy:lle! Jo yli viisitoista vuotta kestänyt muutontarkkailu tällä paikalla voi jatkua pitkälle tulevaisuuteen. Lava on iso. Sinne mahtui avajaisissakin 22.9. yli kaksikymmentä henkiköä kerrallaan. Tervemenoa Rajavuorelle!

Paikka: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=80000&text=Torni&srs=EPSG%3A3067&y=6787572&x=451947&lang=fi