Etusivulle > Uutiset
Nyt löytyi Orimattilan Artjärven IBA-alueelta maakunnalle jo toinen uusi lintulaji lyhyen ajan sisällä. Tällä kertaa kosteikolla lauloi kirjokerttu, jonka löysi Timo Metsänen.
Lue lisää
Harvinainen pronssi-iibis löytyi Artjärveltä. Haikaralintu on tavattu Suomessa parikymmentä kertaa aiemmin, mutta Päijät-Hämeessä se näyttäytyi nyt ensimmäisen kerran. Linnun löysi lahtelainen lintuharrastaja Keijo Pennanen.
Lue lisää
PHLY:n Vuoden Lintuharrastajaksi on valittu Pekka Saikko. Mies on kiikaroinut lintuja yhdistyksen riveissä 1980-luvun alusta. Pekka on mm. tehnyt lukuisia lintumatkoja ulkomaille ja löytänyt Suomelle kaksi uutta pinnaa. Laaja kokemus on tehnyt Pekasta yhden yhdistyksemme asiantuntevimmista lintumäärittäjistä. Lintujen piirtäminen ja maalaus on harrastuksesta muuttunut ajan myötä ammatiksi.
Lue lisää

Lintuillassa tungosta

Julkaistu 25.2.2012
Viime tiistain (21.2.2012) Lintuillassa taidettiin tehdä lyhyen ajan sisällä jo toinen yleisöennätys. Illan aikana kuultiin vuosina 2009–2011 toteutetun Lahden II Lintuatlaksen tuloksista ja optiikka-alan uutuuksista. Kuulijoita oli arviolta vähintään 70 henkeä.
Lue lisää