Uutiset

14.8.2023
Havainnot

Merimetson pesinnät onnistuivat

Merimetso palasi vuoden tauon jälkeen Päijät-Hämeen pesimälinnustoon. Merimetsot rakensivat heti jäidenlähdön jälkeen kahdeksan pesää Vesijärvellä olevan saaren puihin. Yhteiselo samassa saaressa pesivien harmaalokkien kanssa onnistui luontevasti, eivätkä ihmisetkään käyneet lintuja…
2.7.2023
Suojelu ja tutkimus

Atlasviikoilla paranneltiin ruutujen selvitysasteita

Atlasviikkojen aikana yhdistyksen atlasruutujen selvitysasteita saatiin parannettua. Ruutujen taisto -tapahtuman ansiosta 4 ruutua saatiin nostettua hajahavainnoista tyydyttäviksi ja 8 ruutua hajahavainnoista välttäviksi.

16.6.2023
Suojelu ja tutkimus

Yhdistyksen atlastilanne päivitetty

Yhdistyksen atlastilanne on päivitetty. Oheiselta listalta näet ruutujen selvitysasteet ja voit käyttää listaa apuna kun suunnittelet atlasretkeä jollekin tietylle ruudulle.

30.5.2023
Lintupaikat

Yle teki jutun Luhtikylän kosteikosta

Yle teki jutun Orimattilan Luhtikylään valmistuneesta kosteikosta. Lue juttu tästä.

23.5.2023
Lintupaikat

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on alkanut Lahdessa

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on alkanut Lahdessa. Viime vuonna niukasti toteuttamiskynnyksen alle jäänyt Ali-Juhakkalan altaan lintujen katselupaikka on taas mukana ehdotuksissa. Allas tarjoaa kaikkina vuodenaikoina mukavia lintuhavaintoja ja harvinaisuuksiakin usein. Ehdotus on hyvä ja kohde lisäisi hienosti retkeilypolun rakennetta. Kaikki lintuharrastajat, nyt äänestämään tätä kohdetta! Kerro kaverillekin! Katso ehdotus.

23.5.2023
Pinnat ja kilpailut

Pinnarallissa sivuttiin ennätystä

Kevätpinnarallissa sivuttiin ennätystulosta. Katso tulokset tästä.

8.5.2023
Pinnat ja kilpailut

Tornien taiston tulokset 2023

Valtakunnallinen tornien taisto pidettiin 6.5. Katso yhdistyksen tornien tulokset tästä.