Etusivulle > Retkeilykohteet > Muut kohteet > Kujalan jätekeskus, Lahti

Lintujen tarkkailu Lahden Kujalan jätekeskuksella 

Lintujen tarkkailijoilla pitää olla lupa Kujalan jätekeskuksen alueella liikkumiseen. Luvan myöntää käsittelypäällikkö tai käsittelyinsinööri. Päijät-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen jäsenet saavat pyynnöstä laminoidun lintutarkkailijakortin. Lähetä hakemuksesi sivun alaosan lomakkeella. Muualta tulevat ”luvattomat” bongarit ohjeistetaan tapauskohtaisesti Tiira-havainnon yhteydessä ja tarvittaessa Bongariliiton tiedotuskanavissa.

Jätekeskuksella työskennellään ma–pe klo 06.00–22.00 ja la klo 10.00–14.00. Alueella on noudattava PHJ:n henkilökunnan ohjeita ja määräyksiä. 

Tarkkailijoiden on noudatettava turvallisuusohjetta: Turvallisuusopas Kujalan jätekeskuksessa toimiville urakoitsijoille (yleiset ohjeet sivut 4–8).

Lintutarkkailijoiden pitää ilmoittautua vaa’alla tullessaan ja lähtiessään. Jätekeskuksella on käytettävä huomioliivejä! Vaa’alta/toimistolta saa liivejä lainaksi toimiston/vaa’an aukioloaikoina. Autot on jätettävä toimiston parkkipaikoille. Parkkipaikkoja on molemmin puolin toimistoa. Autot eivät saa koskaan haitata meidän toimintaa tai liikennettä. Kaatopaikalla jätteen päällä ei saa kävellä ilman turvakenkiä. Lintuharrastajat eivät saa liikkua kentillä koneiden läheisyydessä (kaatopaikkajyrä, pyöräkoneet, murskaimet). 

Tupakointi on kielletty jätekeskuksen alueella!

PHJ ei vastaa lintutarkkailijoiden turvallisuudesta. Porttikortteja ei anneta muuten kuin suureen lintubongauskisaan lainaksi.

 


 

Hae kulkulupaa Kujalan jätekeskukselle

Lupakortti myönnetään vain Päijät-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen jäsenille. Hae vuoden 2017 kulkulupaa 31.1.2017 mennessä.

 

Täytä alla oleva lomake: