Etusivulle > Retkeilykohteet > Kärkölä

Kärkölä

Kärkölän retkeilykohteita

 
 
Merkkien selitykset:

Kevätretkikohde  Kevätretkikohde

Kesäretkikohde  Kesäretkikohde

Syksyretkikohde  Syksyretkikohde

Talviretkikohde  Talviretkikohde


Klikkaa karttakuvaa suuremmaksi
KevätretkikohdeSyksyretkikohde

Hähkäjärvi

Järvelän taajaman eteläpuolella oleva Hähkäjärvi on helposti saavutettavissa oleva rehevä pikkujärvi. Järven rannoilla näkee jo heinäkuun alkupäivistä alkaen patsasmaisesti paikoillaan seisovia harmaahaikaroita, jotka tähystävät pikkukaloja ja sammakoita saaliikseen. Muutama nauru- ja kalalokkipari sekä lukuisat sorsalintupoikueet pitävät järven eloisana pesintäaikana. Lähistön sorakuopilla pesivät törmäpääskyt lentelevät useasti myös järven pinnalla saalistamassa.

Ylös
KesäretkikohdeTalviretkikohde

Sirkkosuo

Kärkölän maakunnallisesti merkittävin luontokohde on Sirkkosuo sitä ympäröivine vanhoine metsineen. Alue on luonnonsuojelualuetta ja etenkin etelä-kaakkoispuolen metsässä voi alueen pienuudesta huolimatta aistia todellista ikimetsän rauhaa. Pohjantikka etsii ruokaa poikasilleen, kana- tai varpushaukka saattaa pelästyä kaatuneen maapuun päältä saalistaan kynimästä, liito-oravankin voi hyvällä tuurilla havaita. Itse Sirkkosuo on mäntyvaltainen räme, jonka lajistoon kuuluvat mm. kurki ja teeret.

Ylös
Kevätretkikohde

Lapinnummen pellot

Etenkin syksyisin Lapinnummen peltoaukea Riihimäentien varressa Hausjärven rajalla kerää satoja kottaraisia ja useita petolintuja tankkaamaan puiduille viljapelloille. Alueella elää myös pieni peltopyykanta, joita voi hyvällä tuurilla havaita vaikka keskitalvella.

Ylös