Etusivulle > Yhdistys

Lintuharrastajan kotipesä

Jalkapalloilijoilla on jalkapalloseura, partiolaisilla lippukunta, Martoilla marttakerho ja Leijonilla clubi. Lintuharrastajilla on yhdistys. PHLY on Päijät-Hämäläisen lintuharrastajan kotipesä: seura, jossa alan harrastajat toimivat yhdessä. Sana yhdistys ja sana tieteellinen voivat kuulostaa kovinkin jäykältä, mutta pohjimmiltaan lintuharrastus on kaikkea muuta kuin jäykkää. Lintuharrastusta ei sido aika, kuten monia muita harrastuksia. Kiikarit voi ripustaa kaulaan ja lähteä maastoon koska vaan, silloin kun siltä tuntuu. Voit myös itse päättää pelikenttäsi. Ei aina sama kaukalo tai viheriö, vaan joskus pelto, joskus järven ranta, joskus metsä ja joskus suo tai vaikka asutuskeskus. Pelityyliäkin voit vaihtaa. Toisinaan maistuu muuttolintujen staijaaminen lintutornissa, toisinaan voit lähteä komppaamaan lintuja sänkipellolta, toisinaan kiinnostaa lähteä bongaamaan pinnaksi jonkun toisen löytämä herkku, harvinaisuus. Joskus taas voi vain mennä lähimpään metsään, sulkea silmänsä ja kuunnella lintujen rauhoittavaa ääntä. Siis koska vaan, missä vaan, miten vaan.

Yhteystiedot:

Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys